Kontrast:
Rozmiar czcionki:
A A+ A++
Odstępy:
TAB - Kolejny element
SHIFT + TAB - Poprzedni element
SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
SHIFT + ALT + H - Strona główna
SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
SHIFT + ALT + 1 - Wybór Menu
ESC - Anulowanie podpowiedzi

O przemęckich szparagach w „Wysokich Obcasach”

Do Przemęckiego Święta Szparagów coraz bliżej. Impreza już 8 czerwca br. w Mochach. Tymczasem o przemęckich szparagach coraz głośniej. W sobotę, 27 kwietnia br., w Kluczewie gościły reporterki Magazynu „Wysokie Obcasy”, które zbierały materiał do artykułu o tym warzywie. Podczas spotkania w Starej Chacie u Kolowa o potrawach ze szparagów dziennikarkom opowiadała Małgorzata Kortus z KGW Kluczewo. To jak smakują potrawy można było skosztować. Dwie zupy, z zielonych i białych szparagów, oraz sałatka szparagowa, były po prostu pyszne. O tajnikach uprawy szparagów opowiadał z kolei Tomasz Szenknecht z Siekowa, który obok białych i zielonych szparagów uprawia również szparagi fioletowe. O tym czym różnią się od siebie dowiedzieć będzie można się na konferencji podczas Święta Szparaga w Mochach.
Materiał o przemęckich szparagach ukaże się natomiast jeszcze przed szparagową imprezą. Damy znać, kiedy gazeta z artykułem ukaże się w sklepach.

Gmina Przemęt

Jagiellońska 8, 64-234 Przemęt
Tel. 65 549 60 72
Strona www: przemet.pl

Godziny otwarcia

  • pn. - pt. 07:30 - 15:30
Strona utworzona w standardzie WCAG 2.1